Фејсбук воведува копче ВМРО

18/03/2013

Во своето викенд-издание реномираниот „Волстрит Џурнал“ пренесе информација дека најголемиот сервис за социјално вмрежување воведува ново копче кое треба да го замени сегашниот „Лајк“. Копчето ќе се вика „ВМРО“.

Ова го навести и Марк Цукерберг, кој во коментар на постирана песна на својот ѕид напиша „Песнава е ВМРО“. Одговарајќи на големиот интерес на медиумите и самите корисници на социјалната мрежа, тој неколку часа подоцна, во нов статус дополни: „Неодамна започнавме со кампања за популаризација на лајк функцијата на нашиот сервис, а најголем резултат добивме во Македонија каде предизборната кампања на една од политичките партии се темели на нашиот Лајк. Сакајќи да им се заблагодариме и да им возвратиме со иста мерка, се одлучивме на овој необичен чекор за кој веруваме дека е одличен, или по ново – ВМРО.“

vmro-facebook

Новото копче во употреба на еден локален политички профил

Промената на копчето ќе започне веднаш, а планирана е целосна имплементација до 24-ти март. Новото копче ќе го зачува сегашниот изглед, само ќе бидат прилагодени боите и ќе бидат додадени буквите ВМРО.

Во меѓувреме, во Македонија идејата е веќе наголемо прифатена, се почесто се забележуваат статуси како „Девојкава е стварно ВМРО“, „Забавата вчера беше ВМРО“ и слични на нив, а се шпекулира и дека некои македонски медиуми блиски до владеачката партија од сега вестите ќе ги започнуваат со „ВМРО драги гледачи“.

1 Comments For This Post

  1. Alice Says:

    Еве ви еден ВМРО за веста.

Leave a Reply

cialisfreeshipping.net| Buy Accutane online| order dapoxetine| cheap Motilium| order Lasix| Buy Clomid online| Prozac| Buy Inderal| infertilityandrogenetic alopeciaorder glucophage online order ataraxbuypillsonline2014.comorder rosuvastatinorder phenergan online buypillsonline2014.comorder ampicillin onlinecheap rosuvastatin cheap phenerganglucophage onlineglucophageBuy silagra buy ampicillin onlineorder combivent order aciclovircheap citalopramorder aripiprazole online order ampicillin onlinecheap phenerganBuy hydrochlorothiazidearipiprazole online toradol onlineorder robaxinrobaxinbuy aripiprazole online buypillsonline2014.comgenital herpesorder vermoxorder rosuvastatin online clomid without prescriptionBuy busparrosacea